Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Τι να τα κάνω όλα αυτα?

Αν τακτοποιείτε τις ντουλάπες σας, μετακομίζετε ή κάνετε το ετήσιο ξεκαθάρισμα των πραγμάτων σας, σίγουρα θα έχετε μαζέψει αρκετά πράγματα που δεν θέλετε. Παρακάτω μπορείτε να βρειτε αρκετές λύσεις για το τί μπορείτε να κάνετε με αυτά που σας περίσσεψαν. Ρουχα, βιβλία, συσκευες και διάφορα αντικείμενα που ειναι για εσας βάρος ειναι χρήσιμα και αναγκαία για κάποιους άλλους. Μην τα πετάτε

ΙΔΡΥΜΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Το Ίδρυμα Αστέγων Δήμου Αθηναίων έχει ανάγκη από ρούχα, σεντόνια, παπλώματα. Εάν έχετε ρούχα (παιδικά /γυναικεία/ανδρικά), σεντόνια, παπλώματα που δεν χρειάζεστε πια, το ίδρυμα αστέγων Κ.Υ.Α.Δ.Α. δέχεται καθημερινά προσφορές 8:00-3:00 στην Πειραιώς 35

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2105239465 και 2105246516


ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ χρειάζεται βιβλία όλων των ηλικιών για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης του. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2104515387 ή επισκεφτείτε το site http://www.xatzikiriakio.gr/


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Eπιχειρώντας τομή στον τρόπο ενίσχυσης της εθελοντικής προσφοράς και των εσόδων των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, το ΕΛΛHNIKO ΚAPABANI ΑΛΛHΛEΓΓYHΣ αποφάσισε να μεταφέρει και στην Ελλάδα, τον τόσο δημοφιλή και διαδεδομένο στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, θεσμό των καταστημάτων "Charity Shop".

Τα "Charity Shop", που στα Ελληνικά μπορούν να ονομαστούν "φιλανθρωπικά καταστήματα" ή "καταστήματα αλληλεγγύης"
πωλούν σε πολύ χαμηλές τιμές και σε άριστη κατάσταση, είδη δώρων, βιβλία, δίσκους και CD και μικροέπιπλα που τους προσφέρονται δωρεάν από τους πολίτες.

Τα περισσότερα εμπορεύματα του Καραβανιού είναι δεύτερο χέρι διότι μόνο έτσι μπορεί να τα εξασφαλίσει με μηδενικό κόστος από τους φίλους του, και να τα προσφέρει σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.
Στο μαγαζί του Καραβανιού, γίνεται από οικολογική άποψη μια πλήρης ανακύκλωση όχι απλά των πρώτων υλών ενός αντικειμένου (χαρτί, γυαλί, μέταλλο), όπως έχουμε συνηθίσει. Ολόκληρο το αντικείμενο "ανακυκλώνεται" και επιβιώνει ακέραιο.

Ένα πράγμα λιγότερο χρηστικό και παλιό για τον ένα, γίνεται καινούργιο απόκτημα και χρήσιμο για τον άλλο. Έτσι πραγματοποιείται ένα όμορφο, χαρούμενο,
ανώνυμο παζάρι ανάμεσα σε αυτούς που προσφέρουν δωρεάν
και σε αυτούς που αγοράζουν.

Τα αντικείμενα στο Καραβάνι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα καινούργια.Όλα έχουν περάσει από αυστηρή διαλογή, με βάση την ποιότητα και την αισθητική.
Έχουν τη δική τους, μοναδική προσωπικότητα, που προέρχεται από τις αξίες και τα πρότυπα του ΚAPABANIOY.

Σε άλλες χώρες, οι αγορές από τα "charity shops" έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις.
Στο δεύτερο χέρι λειτουργεί η γωνιά της αντίκας, με είδη γεμάτα με μυστήριο για τον καθένα. Kαι να σημειώσουμε ότι αν κάποιος επιμένει σε "πρώτο χέρι" μπορεί άνετα να ψωνίσει αχρησιμοποίητα αντικείμενα, που είναι προσφορές ζωγράφων, συγγραφέων, εργαστηρίων επιχειρήσεων κλπ. στην ειδική γωνιά "πρώτο χέρι".

Mαγαζί μεταχειρισμένων: Φειδίου 14-16, 106 78 Αθήνα
Tηλ/Fax: 210 3816886

website
ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1, Τ.Κ. 105 53 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. 210 3314334 - 210 3378412 - 2103816886
ΦΑΞ:210 3314334



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΤΟ ΕΛΛΑΣ
Το Σωματείο ΡΕΤΟ ΕΛΛΑΣ - ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ είναι μια Μ.Κ.Ο (Μη Κρατική Οργάνωση) με κοινωφελή, κοινωνικό και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, και σκοπό "την ψυχική, πολιτιστική και πνευματική βοήθεια στους ανθρώπους που ζουν στο περιθώριο και ιδιαίτερα τους τοξικομανείς" με έδρα στο Δήμο Κορωπίου και νομίμως αναγνωρισμένο με αριθμό Μητρώου στα βιβλία Δημοσίευσης του πρωτοδικείου Αθηνών 24606/3-6-2003 και με Α.Φ.Μ. 999590063 Ομάδα ΡΕΤΟ, πρώην ναρκομανών.
Παίρνουν οτιδήποτε, είτε λειτουργεί, είτε όχι, και απασχολούν άτομα για επισκευές ή κατασκευές. Έχουν ένα ή δύο μαγαζιά με μεταχειρισμένα αντικείμενα/έπιπλα κτλ. Παραλαμβάνουν από το σπίτι, μεγάλα και μικρά αντικείμενα (έπιπλα, ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα, παιχνίδια κ.ά). Τηλέφωνο 210 66 25 096.



ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΓΑΤΟΣ ανακύκλωση προϊόντων
Ο Πράσινος Γάτος δέχεται τα πράγματα που δεν χρειαζόμαστε πια. Αντί να τα ανεβάσουμε στο πατάρι ή (πόσω μάλλον) να τα πετάξουμε στα σκουπίδια, μπορούμε να ανηφορίσουμε την οδό Ιπποκράτους και να αφήσουμε τη κ. Σοφία Φιλέρη και το... γάτο της να βρουν γι' αυτά νέο ιδιοκτήτη. Προηγουμένως, η Σοφία θα έχει... ζυγίσει το νέο εμπόρευμα και θα μας έχει δώσει ένα άκρως συμβολικό αντίτιμο.

Στον Πράσινο Γάτο μπορεί κανείς να βρει πληθώρα αντικειμένων, από ρούχα (τα οποία, σημειώνουμε, πλένονται σε επαγγελματικά πλυντήρια με έξοδα της ιδιοκτήτριας και σιδερώνονται από την ίδια!), μέχρι CD, DVD, βιβλία σε όλες τις γλώσσες, παιχνίδια, αλλά και χειροποίητα αντικείμενα, με τιμές από 1,5 ευρώ μέχρι περίπου 50 (τόσο κοστολογήθηκε ένα επώνυμο ταγιέρ).

Ο Γάτος τροφοδοτεί συνεχώς οργανώσεις, όπως π.χ. η "Κλίμακα" η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των αστέγων, ενώ βρίσκεται σε συνεργασία και με βιοτεχνία στα Καμίνια που φτιάχνει στουπιά από ανακυκλωμένα υφάσματa (από άρθρο της εφημερίδας Καθημερινή).

Πράσινος Γάτος, Ιπποκράτους 142, 6979178257, website



SKOROS

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς για μια αλληλέγγυα οικονομία και μια εναλλακτική μορφή οικονομικής ζωής, ο Σkόρος αποφάσισε να πειραματιστεί με έναν διαφορετικό τρόπο «κατανάλωσης».
Ένα πάρε–δώσε χωρίς χρήματα, έναν χώρο ανταλλαγής και αλληλεγγύης.

Στο χαριστικό παζάρι υπάρχουν διάφορα αντικείμενα που για κάποιον δεν είναι χρήσιμα αλλά που κάποιος άλλος μπορεί να τα χρειάζεται. Επειδή δεν είναι όλα για τα σκουπίδια: τα πράγματα χάνουν την αξία τους όταν δεν χρησιμοποιούνται.
Ξαναδίνουμε αξία, προσφέρουμε πράγματα αχρησιμοποίητα αλλά όχι άχρηστα.
Χωρίς τιμή (γιατί άλλο αξία και άλλο τιμή), χωρίς χρήματα.
Χωρίς να χρειάζεται να φέρουμε κάτι για να πάρουμε κάτι άλλο.
Μόνος όρος: να χρησιμοποιήσουμε αυτό που θα πάρουμε.
Η επαναχρησιμοποίηση δεν είναι άμυνα ή μειονέκτημα, είναι πρόταση και στόχος.
Δεν σημαίνει φιλανθρωπία ή άδειασμα της αποθήκης και της ντουλάπας μας αλλά αλληλεγγύη.
Χωρίς αντίτιμο σημαίνει προσφέρω, μοιράζομαι.

Φέρτε αντικείμενα, ρούχα, βιβλία, cd, και ό,τι άλλο δεν χρησιμοποιείτε στο πατάρι του Σπόρου και πάρτε ό,τι σας είναι χρήσιμο!

Για τα προϊόντα που μπορεί να βρει κανείς στον Σκόρο, αλλά και περισσότερες πληροφορίες για τη φιλοσοφία του, επισκεφτείτε το http://skoros.espiv.net/about

O Σκοροχώρος βρίσκεται στην γωνία Ζ. Πηγής & Ερεσού στα Εξάρχεια. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6981076913 (μόνο στις ώρες λειτουργίας του Σκόρου)
Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Πέμπτη 17:30 20:30
Παρασκευή 17:30 22:30
Σάββατο 11:30 15:00



XARISE TO (Reuse, Reduce, Recycle)
Στο πλαίσιο της προσπάθειάς για μια αλληλέγγυα οικονομία και μια εναλλακτική μορφή οικονομικής ζωής, το xariseto.gr προτείνει ένα διαφορετικό τρόπο «κατανάλωσης».
Ένα πάρε–δώσε χωρίς χρήματα, ένα χώρο αλληλεγγύης.
Στο website μπορεί να βρει κανείς διάφορα αντικείμενα που για κάποιον δεν είναι χρήσιμα αλλά κάποιος άλλος μπορεί να τα χρειάζεται.
Εξάλλου, όπως λένε και οι δημιουργοί του xariseto.gr, "Η επαναχρησιμοποίηση δεν είναι ντροπή ή μειονέκτημα, είναι πρόταση και στόχος , είναι ένας εναλλακτικός τρόπος ανακύκλωσης!


FREECYCLE

Το κίνημα freecycle ξεκίνησε το 2003 στην Αριζόνα και από τότε έχει επεκταθει σε 75 χώρες σε όλον τον κόσμο. Ασφαλώς και λειτουργεί και στην Ελλάδα. Αρκεί να ρίξετε μία ματιά και να εγγραφείτε στο http://groups.yahoo.com/group/AthensGreeceFreecycle/

Το Freecycle(c) Αθήνας λειτουργεί εθελοντικά για να προσφέρουμε/ζητούμε πράγματα δωρεάν. Στόχος: να μειωθεί ο όγκος των χρήσιμων αντικειμένων που καταλήγουν στις χωματερές όταν δεν τα χρειαζόμαστε. Κανόνας: Ό,τι αλλάζει χέρια μέσω του Freecycle είναι ΔΩΡΕΑΝ, νόμιμο και κατάλληλο για κάθε ηλικία. Πώς λειτουργεί; Εγγράφεστε, στέλνετε μήνυμα, σας απαντούν οι ενδιαφερόμενοι, δίνετε ραντεβού, δίνετε/παίρνετε αντικείμενα, τέλος. Δεν μεσολαβεί κάποιος, δεν κερδίζει άλλος παρά οι παραλήπτης/δότης και το περιβάλλον.



Αν παρόλα τα παραπάνω επιθυμείτε να στείλετε κάτι στη χωματερή μπορείτε να απευθυνθείτε στον Δήμο Αθηναίων

Απόρριψη ογκωδών αντικειμένων από το Δ. Αθηναίων

Ένα τηλέφωνο στην υπηρεσία καθαριότητας του Δημοτικού Διαμερίσματος που ανήκουμε ή στο 1960 της Δ/νσης Καθαριότητας ή στο 1595 της Γραμμής του Δημότη, αρκεί ώστε να διευκρινιστεί η ώρα που μπορούμε να βγάλουμε το ογκώδες αντικείμενο που επιθυμούμε να απορρίψουμε.


θέλεις λίγη ραδιενεργή τούρτα, χρυσέ μου?


Αναμνηστική φωτογραφία απο πάρτυ του Αμερικάνικου Στρατού και Ναυτικού που δόθηκε στη λέσχη αξιωματικών στην Ουάσιγκτον το 1946. Το πάρτυ έγινε για να εορτασθεί η πρώτη μεταπολεμική ρίψη ατομικής βομβας, που έγινε στην ατόλη Μπικίνι. Ενα χρόνο πριν, η αμερική έκανε διπλή πρεμιέρα παρουσιάζοντας στην ανθρωπότητα το ολοκαυτωμα στο Ναγκασάκι και τη Χιροσίμα. Μια προσφορά στην τεχνολογία της "ειρήνης" που σε βάθος χρόνου κόστισε τη ζωή σε 300.000 ανθρώπους.
Στη φωτογραφία ο αντιναύαρχος William H.P Blandy μετα της συζύγου του, η κυρία με το ασορτί καπέλο α λα πυρηνικό μανιτάρι, και ο υποναύαρχος Frank J. Lowry, ποζάρουν περιχαρείς και περήφανοι...

Αξιοσημείωτο πώς ο άνθρωπος, με ένα τόσο μικρό πέρασμα απο αυτή τη ζωή, είναι σε θεση να προκαλέσει τόσο μεγάλη καταστροφή και πόνο.


Παρακολουθήστε το 4λεπτο βιντεο προπαγάνδα των αμερικάνων για τις πυρηνικές δοκιμές στην ατόλη Μπικινι. Οι ιθαγενείς "πεισθηκαν" να εγκαταλείψουν το μερος που γεννηθηκαν και στη συνέχεια πήραν μέρος σε ενα πείραμα αντοχής στη ραδιενέργεια για το οποίο βέβαια δεν είχαν καμία ιδέα.

Ενα αναλυτικό αρθρο για το σκάνδαλο που προκάλεσε η δημοσίευση της φωτογραφίας της ατομικής τούρτας του αμερικάνικου στρατού.

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Τι σκεφτόσουν άνθρωπε, όταν ρώταγες της google το ψαχτήρι? Νο 16

Για αλλη μια φορά επιστρέφουν οι απίστευτες αναζητήσεις των επισκεπτών του μπλογκ. Για να τιμήσω το θρυλικό πλέον #logo31 στην 'sweet 16'th GoogleLOL edition, σας παραδίδω 31 keywords, ολα ένα κι ένα.
Enjoy the madness



Το απόκρυφο βιβλίο του Μητσοτάδαμου, σελίδα 33, όραμα 13, παράγραφος 3


…για να σου πω ποιος είσαι




Ο Μπάμπης ο περιπτεράς, η Χαρίκλεια που έχει το μπιγκλ στον 4ο, ο θειος του Δημήτρη τις Τετάρτες και τις Πέμπτες και αυτός ο άνθρωπος αυτός που είναι ο άλλος σου εαυτός




η αναζητηση σας θα μείνει αναπάντητη




Γιατί δεν δοκιμάζετε να τις κάνετε γεμιστές?




Τελικά αυτή η ειδικότητα έχει τα τυχερά της. Οι παθολόγοι, οι ορθοπεδικοί μενουν στην πίκρα? δεν κουνιέται φύλλο? Μπατζάκι? ποδόγυρος? Αδειο το συνταγολόγιο του σεξ?




Ατριχοι λαοι, καημένοι λαοι, λαοι του βορρά, βορράς του κρύου, κρύο του χαμού, χαμός της τρίχας.

Αχ, ατριχοι λαοι




καλά το πας, εδώ σε έβγαλε με τη μια




Εγκλημα και βλακεία σε ταυτοποίηση




Με ραδιενεργή απόχη… Μια νυχτα χωρίς φεγγάρι σταθείτε γυμνός κάτω από την μεγάλη φουντουκιά, φορώντας μόνο ένα κόκκινο φωτάκι ποδηλάτου που θα αναβοσβήνει, μείνετε εκεί και οι αλεπούδες θα ρθούν (να σας φωτογραφήσουν)




..για καδράρισμα




Ψαξατε στο Χρυσό Οδηγο και δεν είχε? Τηλέφωνα ανόητων έχει? Υπάρχει κόσμος που θέλει να σας μιλήσει...




Υστεροφημία vs υστεροβλακεία




Προσπαθείτε να το κανετε να σταματησει να σκέφτεται?



Οι μαμάδες, οι ελληνικές είναι και pop και ΠΟΠ




Καπως ετσι γίνεται η επαλήθευση της Παιδείας




Για να ανοιξει η ορεξη, δείτε το Delicatessen




Αν νομίζεις ότι η ζωή σου είναι σκατά δοκίμασε την τύχη σου εδώ, ειμαι σίγουρη ότι εισαι πιο τυχερός από ο,τι νομίζεις




Αν απλά προβάρετε τα λόγια σας, Χαρίλαε, καλώς… αν την πέφτετε στον γκουγκλ πρέπει να σας πω ότι ο γκουγκλ δεν είναι bi είναι bi-nary




Για σένα, ούτε και σε φωτογραφία…




Υπάρχουν δύο σενάρια. Ειτε κάποιος ακουσε ότι η Παρασκευούλα έπεσε στα ναρκωτικά είτε το κουτί της Παρασκευουλας ήταν εμποτισμένο σε ναρκωτικά και επέφτε σε τρανς με τις γνωστες συνεπειες να βλεπει παραμύθια. Η γνωστή και ως ‘Παραμύθα’



Μήπως αυτό?


Αυτή η διευκρίνηση είναι αναγκαία, γιατί έχουμε γεμίσει με άγνωστες δημοσιότητες που γαμιούνται και μας έχουν σπάσει τα νεύρα γιατι αντι να φτιαχνομαστε και να μαλακιζόμαστε ανενοχλητα, σπαμε το κεφαλι μας να βρουμε αν τις ξέρουμε



Εγώ σου το λεγα, Μιχαλάκη μου. Αυτά παθαίνεις που δεν μετακομίζεις από της μανας σου και φέρνεις συνεχεια τους φίλους σου για να παίξετε wii. Θα έπρεπε να το είχες καταλάβει από την πρώτη φορά που σας έφερε τυροπιτάκια φορώντας μόνο την ποδιά της.



Αχ, αυτά έχει Νίτσα μου η διασημότητα. Και πού να αρχίσουν οι αναζητήσεις για τη γυμνη φωτογράφιση στη Μύκονο με το χταπόδι στα επίμαχα σημεία



Θέλετε μόνο τη φωτογραφία ή θα χρειαστείτε και οδηγίες?



Οικομήτσο



Είναι δυο φορες καλύτερο από το σεξ με εξηντάρη και τρεις φορες καλύτερο από το σεξ με 90αρη



Πες το όπως θες! και να τα γαμήσεις όλα δεν τρεχει τίποτα, είμαι ο καλύτερος σου φίλος, μην το ξεχνας ---- google




αντρες με επιφανειακές σκέψεις > γυναικες με βαθιές ανασφάλειες






Ολα τα πόστ της σειράς GoogleLOL θα τα βρειτε εδω:
15, 14, 13, 12, 11, 10, 09, 08, 07, 06, 05, 04, 03, 02, 01

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Κλι-Κλα-Κλου

Το παρακάτω κομικ είναι ό,τι καλύτερο διάβασα τελευταία. Πρόκειται για μια αυτοβιογραφική διήγηση μίας δασκάλας, της Λίζας Παντελιάδου, που εργάζεται σε ενα διαπολιτισμικό σχολείο.


(καντε κλικ στις εικονες για μεγέθυνση)




Το βρήκα απο ενα tweet του Βυτίου

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ιστορίες απο την Προ γκουγκλ εποχή

Όταν είσαι παιδί οτιδήποτε βρίσκεται στο σπίτι σου, σου φαίνεται φυσιολογικό. Μεγαλώνοντας αναπτύσσεται η κριτική ικανότητα σου και εμπλουτίζεσαι με εμπειρίες. Τότε καταλαβαίνεις τρία πράγματα
Πρώτον: Οτι αυτά που νόμιζες για φυσιολογικά, δεν ήταν
Δευτερον: Οτι τελικά δεν υπάρχει φυσιολογικο, παρα μονο ενας μεσος ορος που προκύπτει κυρίως απο συμψηφισμό ακραίων περιπτώσεων.
Τρίτον: Οτι έχεις αρχίσει να κατηγοριοποιείς τα πράγματα και αναπτύσσεις και μια τάση προς τις λίστες (κατι που τελικά θα φανει χρησιμο μόνο σε αυτούς που ετοιμάζουν τα καλοκαιρινά αφιερώματα στις free-press εφημερίδες)

Ανεξήγητο κάδρο α!
Για κάποιον άγνωστο σε μένα λόγο, την κουζίνα του ημιυπόγειου στο οποίο μέναμε όταν επιστρέψαμε οικογενειακώς το '79 απο τη Γερμανία, κοσμούσε μία αφίσα των abba. Το ονομα του συγκροτήματος ήταν γραμμένο πολυ διακριτικά κάτω δεξιά μα ετσι κι αλλιως τότε δεν ήξερα να διαβάζω αν και ήξερα να γράφω (μια αλλη στιγμή αυτο, δεν θα τα πούμε όλα τώρα). Θα πρέπει να έχω περάσει αρκετές εκατοντάδες ώρες συνολικά, κοιτώντας την αφίσα τρώγοντας αυγόφετες με φέτα, πατάτες τηγανιτές ή ψωμί με μερέντα.
Πρέπει να ειχα ρωτησει την μαμά μου ποιοι ειναι αυτοί πάνω απο το τραπέζι της κουζίνας και τί τους έχουμε. Δεν ξέρω τί μου απάντησε, η πλακατζου, αλλα για να μην σας τα πολυλογώ πέρασα τα πρώτα χρόνια της ζωής μου νομίζοντας οτι οι abba ήταν συγγενείς μου που μένανε ακόμα στη Γερμανία. Απο αυτό και μόνο φανταστείτε τί φωτογραφίες έχουμε στα οικογενειακά άλμπουμ. Μάλιστα θεώρησα οτι θα πρέπει να τους αγαπάμε πολύ αφού τους εχουμε και σε μια τόσο μεγάλη φωτογραφία.

Ανεξήγητο κάδρο βου
Χρόνια αργότερα, σε ενα εφηβικο κρεσέντο αντι-αμερικανισμου, ζήτησα επιμόνως να αποκαθηλωθεί το καδραρισμένο βελούδινο ταπισερί απο το σαλόνι. Αυτό το ανεξήγητο δώρο γαμου που ειχε κάνει κάποιος στους γονείς μου και απεικόνιζε τους αδελφους Κένεντυ με φόντο μια αμερικάνικη σημαία.

Ανεξήγητα κάδρα γου και δού
Επίσης, γύρω στα είκοσι μου πέτυχα και την προσωρινή αποκαθήλωση δυο κάδρων απο το κοινό δωμάτιο που είχαμε με τον αδελφό μου. Ήταν δυο κεντήματα, καμάρια της μάνας μου, με τιτλο "Το κορίτσι που δακρύζει" και "Το αγόρι που δακρύζει". Νομίζω πως πέρασα τα παιδικά μου χρόνια αναρωτώμενη τί τους πείραξε και κλαίνε. Το κορίτσι και το αγόρι ήταν τοποθετημένο αντιστοίχως πάνω απο τα κρεβάτια μας και ήταν ντυμένα με πουκάμισο και μαντήλι σε στυλ προσκοπάκια (και πάλι αγνωστο γιατί). Όταν έφυγα απο το σπίτι, τρια χρόνια μετά, επέστρεψαν τα κάδρα στους τοίχους όπου και βρίσκονται μέχρι σήμερα, κοιτώντας δακρυσμένα τον παρατημένο διάδρομο γυμναστικής που κοσμεί το πρώην παιδικό μου δωμάτιο.

H αφίσα των abba ηταν κάπως ετσι, αλλα με πιο πολυ background
H ταπισερί ήταν σαν αυτην περίπου



Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Κεφτεδάκια Σουηδικά


αμα ο κιμάς ειναι καλός, Μαρίτσα'μ, τρώγονται και ξαναζεσταμένα...
ένα κεφτεδάκι για τη μαμά
ένα κεφτεδάκι για το μπαμπά
ένα κεφτεδάκι για την θεία τη Μαρουλία
κι ένα κεφτεδάκι για τον Μπάμπη το Σουγιά


Θέσεις για το Δημόσιο

Ο αρχοντας της ζουγκλας κάνει βολτα στην πολη


Αλβέρτε, φρόντισε σε παρακαλώ να σταματήσουμε και στου Ανδριά για προφιτερόλ, η κυρία Λεφτογιώργη ψοφάει για προφιτερόλ κι εγώ την θέλω ευχαριστημένη. Ξέρεις πόσο ξινίζει το κρέας όταν δεν ειναι ικανοποιημένος ο άνθρωπος.

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Το εγχειρίδιο της σωστής γυναικείας συμπεριφοράς στα γαντεβούζ

ΜΗΝ ΠΙΝΕΙΣ ΠΟΛΥ, διότι ο ανήρ περιμένει να παραμείνεις ευπρεπής όλην την εσπέρα. Η πόσις οινοπνευματωδών μπορεί να κάνει κάποιες κορασίδες να εμφανίζονται εξυπνότερες, πλην ομως αι περισσοτεραι γίνονται ανόητες


ΟΙ ΓΙΑΛΑΛΑΟΥΔΕΣ ποτέ δεν θέλγουν τους κυρίους. Μην μιλάς όταν χορεύεις, διοτι όταν εις ανηρ χορευει... θέλει να χορέψει


ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΑΙ ΑΠΡΕΠΩΣ και ποτέ μην δείχνεις πλήξη, ακόμα κι όταν πλήττεις. Να είσαι σε εγρήγορση και αν πρέπει να μασάς τσίχλα (κατι που δεν το προτείνουμε) να το κάνεις αθόρυβα και με το στόμα κλειστό.


ΝΤΥΣΟΥ εντός του μπουντουάρ για να κρατήσετε και μια γοητεία ενα δέλεαρ. Εσο ετοιμη οταν το ραντεβού σας ελθει, μην τον αφήσετε να περιμένει. Καλωσορίστε τον με ένα χαμόγελο!


ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΧΥΤΙΚΗ με τον συνοδό σου κάνοντας του γουτσουγούτσου έμπροσθεν ετερων ατόμων. Καθε δημοσίως ανοιχτή φιλοστοργία είναι κακόγουστη και συνήθως τον ντροπιάζει και τον ταπεινώνει