Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Home - Μην το χάσετε










Στις 5 Ιουνίου βγαίνει μια ταινία-ντοκυμαντέρ που δεν πρέπει να χάσουμε. Ειναι το Home του Yann Arthus-Bertrand. Μια ταινία που παρακολουθεί τον πλανήτη μας απο ψηλά  και μας δείχνει πόσο όμορφος είναι και πόσο επικίνδυνα έχουμε επέμβει σε αυτόν.







Ο Yann Arthus-Bertrand ξεκίνησε σαν φωτογράφος και σύντομα πέρασε στο χώρο των ντοκυμαντέρ, έγινε οικολόγος και ακτιβιστής. Τα τελευταία 2 χρόνια δούλεψε πάνω στην ταινία Home την οποια κυοφορούσε σαν ιδέα εδω και 15 χρόνια.

"Ο,τι είδα και ο,τι έμαθα πετώντας πάνω απο την γή με άλλαξε για πάντα. Σήμερα θέλω να μοιραστώ αυτά που αισθάνθηκα μέσα απο αυτά τα ταξίδια. Αυτη η ταινία οφείλει να είναι υπέροχη και έξυπνη αλλα ταυτόχρονα και πολύ αισιόδοξη. Για παράδειγμα:
Δεν είναι το 50% των δασών που χάθηκαν το πιο σημαντικό, αλλα το 50% των δασών που εχουν απομείνει. Το σημαντικό ειναι οτι είμαστε σήμερα 6 δις ανθρωποι που πρέπει να δράσουμε. Αυτό που εχει αυτη η ταινία σαν στόχο είναι να μας κανει να καταλάβουμε οτι ειμαστε ΟΛΟΙ υπεύθυνοι.
Πρέπει να αντιληφθούμε οτι όλοι ειμαστε μέλη της κοινότητας των ανθρώπων για να μπορεσει αυτή η κοινή συναίσθηση και συνειδηση να αναβλύσει απο μέσα μας."

Τα έσοδα της ταινίας θα πάνε στον Περιβαλλοντολογικό Μη-Κερδοσκοπικό Οργανισμό Good Planet που έχει ιδρύσει ο Bertrand. Ο ιδιος έχει δηλώσει πάντως οτι το αληθινό κέρδος απο αυτήν θα είναι να λειτουργήσει σαν ένα επείγον κάλεσμα σε όλες τις χώρες. Γιαυτό προτείνει να την δουμε, να την μοιράσουμε και να την μοιραστούμε. Η ταινία δεν θα έχει copyrights.
Σιγουρα όμως μια ταινία με τέτοια πλάνα αξίζει να την δει κανεις στον κινηματογράφο.

Το website της ταινίας. Εκει θα βρείτε και το συναρπαστικό της τρεηλερ

Δεν υπάρχουν σχόλια: