Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Προσοχή είναι κολλητικό!!!










Διαβάζοντας το μπλογκ του Petri (Crayon Physics) έπεσα πάνω σε ένα ποστ, στο οποίο πανηγύριζε για την πολυαναμενόμενη έκδοση του “World of Goo”. Όταν κάποιος που κάνει καταπληκτικά πράγματα περιμένει κάτι πως και πως σημαίνει ότι πρέπει να δώσεις σημασία. Είδα λοιπόν το τρέηλερ του παιχνιδιού και δεν πίστευα στα μάτια μου. Κατέβασα αμέσως το demo (είναι δωρεάν όλο το 1ο κεφάλαιο) και γυρω στις 2μιση το βράδυ, έβγαλα την τελευταία πίστα στην κυριολεξία πετώντας πάνω από το παιχνίδι. Δεν θα πω περισσότερα για αυτό, είναι κάτι που θα μείνει ανάμεσα στα goo balls και σε μένα.


Σύμφωνα με τους δημιουργούς του (Ron Carmel & Kyle Gabler) το World of Goo είναι ένα puzzle / construction game, βασισμένο στους νόμους της φυσικής. Εκατομμύρια goo-μπαλάκια ζούνε στον πανέμορφο κόσμο των goo μη γνωρίζοντας ότι είναι σε ένα παιχνίδι, ή ότι είναι εξαιρετικά νόστιμα.


Το World of Goo συνδυάζει απίστευτη φαντασία, ένα τρελό χιούμορ, αισθητική αλα Tim Burton, γρήγορη σκέψη, μηχανική, καταπληκτικό animation, πολύ καλό σαουντρακ και πολύ πετυχημένα εφέ.


Δεν είναι τυχαίο ότι έχει πάρει πολλά βραβεία (Design Innovation Award και το Technical Excellence Award στο INDEPENDENT GAMES FESTIVAL) και έχει συγκεντρώσει αποθεωτικές κριτικές.


Ακόμα και αν είστε σαν κι εμένα που δεν κολλάω με παιχνίδια στον υπολογιστή, ετοιμαστείτε για να κολλήσετε με τα goo.



Δεν υπάρχουν σχόλια: